Parrainage d'enfants africains

Zkoušky na konci školního roku

Ce texte n'est pas traduit en français.

Konec školního roku se blíží i pro děti v Guineji. Pro adoptované děti z Projektu adopce afrických dětí na dálku to znamená, že budou skládat závěrečné zkoušky, které zhodnotí jejich celoroční snahu.

Letošní školní rok nebyl jednoduchý, komplikovaly ho politické manifestace a následně stávky učitelů za lepší pracovní podmínky, nicméně nakonec se podařilo nalézt kompromis a školní rok došel úspěšně do závěrečné fáze.

Školy pro žáky a studenty připravily doučovací hodiny, aby se stihlo probrat veškeré učivo a žáci si mohli zopakovat látku na blížící se zkoušky. Přípravy komplikuje nedostatek a výpadky elektřiny ve většině čtvrtí v Conakry. Pokud se chtějí studenti večer učit, musí se uchýlit na některé z veřejných míst jako je letiště, velké křižovatky, kde je elektřina zajištěna z náhradních zdrojů.

Zkoušky tento rok budou probíhat pod slogan nulové tolerance, to znamená za velmi přísných podmínek a dohledu - ti, kdo budou podváděť, budou přísně potrestáni. Žáci mají víru, že u zkoušek uspějí a podaří se jim postup do vyšší třídy.

 

Langue de page

Parrainé tout à l'heure: 546

A parrainer: 9

Connexion

Nom d'utilisateur:
Mot de passe:
S'enregistrer
Mot de passe oublié

Ecrivez-nous

Votre e-mail: