Parrainage d'enfants africains

První dny dlouhé byrokracie

Ce texte n'est pas traduit en français.

Reportáž z pobytu českého koordinátora Silvestra Tkáče v Guineji, kde monitoruje průběh Projektu adopce afrických dětí na dálku (více fotografií na našem FB profilu: https://www.facebook.com/procontact.cz)

listopad 2016

Spím v kanceláři, vstávám brzo ráno, abych využil prvního slunce a ubývajícího chladu noci. Sedám ke stolu, kde na mě od včerejška čekají hromady dopisů, obrázků, vysvědčení a potvrzení. Do deseti pracuji sám a pak se začíná postupně knihovna vedle plnit dětmi. Dokončuje se focení, psaní dopisů, kreslení obrázků. No a má kancelář se plní. Občas sám provádím focení a párkrát si odskočím přes ulici na rybu s rýží. Do večera řeším s místními koordinátory organizační změny. Zrovna se mi povedlo najít pár minut, k napsání krátkého článku, protože zrovna čekám na další várku papírů. Už se těším, až bude tato byrokratická fáze za mnou a uvolní se mi ruce, abych se podíval i do terénu. Dnes nás opět čeká porada, na které budeme probírat program mého pobytu v Guinee. Asi v půlce se chystám na cestu do Kissidougou, navštívit místní školy, které se podílejí na projektu.

Více informací o Projektu adopce afrických dětí na dálku najdete zde na našem webu.

Máme nyní v akutní adopci děti, které přišly o podporu a hledají nové rodiče, aby nemusely školní docházku ukončit: http://www.pro-contact.cz/cs/children/list/to_adopt
Moc touží ve studiu pokračovat a neradi bychom je tak připravili o naději na lepší budoucnost, která jim byla již jednou dána.
Rádi Vám zodpovíme dotazy i na mailu adopce@pro-contact.cz

Langue de page

Parrainé tout à l'heure: 546

A parrainer: 9

Connexion

Nom d'utilisateur:
Mot de passe:
S'enregistrer
Mot de passe oublié

Ecrivez-nous

Votre e-mail: