Parrainage d'enfants africains

Sirotčinec Kol Kèndè Viyah

Ce texte n'est pas traduit en français.

Pro děti ze sirotčince Kol Kèndè Viyah v městě Kissidougou stačí k radosti jen málo – dostat každý den teplé jídlo. Možná to bude tím, že Kol Kèndè Viyah znamená v místním jazyce kissi "Radost sirotků".

V Kissidougou vzdáleném asi 591 km od Conakry funguje sirotčinec, který založila dnes již 64 letá paní Marie Simone Camara. Ač bezdětná, velmi ji dojalo, v jakých podmínkách žily osiřelé děti, jak těžký byl jejich život bez podpory rodičů nebo blízkých. Rozhodla se proto zasvětit veškerý svůj čas a energii jejich pomoci.

V roce 1996 založila sirotčinec, jehož první chráněnkyní byla Elisabeth Makoura Mansaré, které je dnes 21 let a studuje na bakaláře. Jelikož dnes v sirotčinci přebývá na 45 dětí, rozhodla se Marie navázat spolupráci s projektem adopce na dálku Pro-Contact, který si klade za cíl pomáhat znevýhodněným dětem.

Díky příspěvkům adoptivních rodičů může Pro-Contact výrazným způsobem podporovat děti v sirotčinci. Příspěvky jsou použity k úhradě školného v místních soukromých školách, na pořízení školních pomůcek a na zajištění zdravotní péče. Příležitostně přispívá Pro-Contact i na nákup oblečení, obutí, hraček nebo potravin.

Na tvářích nejen osiřených dětí z Kol Kèndè Viyah, ale i stovky dalších žijících v tísnivých jak ve vnitrozemí, tak v hlavním městě Conakry se tak díky podpoře adoptivních rodičů objevuje úsměv. Je zřejmé, že se jejich životy zlepšují, děti se cítí šťastnější a více si věří. Díky výchově a vzdělání mohou dělat pokroky ve svých životech a doufat v lepší zítřky.

Více o Projektu adopce afrických děti na dálku, který umožňuje dětem v Guineji přístup ke vzdělání a lékařské péči, najdete zde na našem webu.

Máme nyní v projektu hodně dětí, které přišly o původní podporu a potřebují co nejdříve najít nové adoptivní rodiče, aby mohly pokračovat ve studiu. Neradi bychom je připravili o naději na lepší budoucnost, která jim byla již jednou dána.
Budeme moc rádi, pokud se některé z těchto dětí rozhodnete podpořit. Všechny je najdete v sekci Děti k adoptovaní: http://www.pro-contact.cz/cs/children/list/to_adopt

tým pro-Contact

Langue de page

Parrainé tout à l'heure: 546

A parrainer: 9

Connexion

Nom d'utilisateur:
Mot de passe:
S'enregistrer
Mot de passe oublié

Ecrivez-nous

Votre e-mail: