Parrainage d'enfants africains

Státní zkoušky v Guineji - pokračování -ukončení prvního studijního cyklu

Ce texte n'est pas traduit en français.

Poté co proběhly přijímací zkoušky do 7. ročníků, přišla nyní řada na žáky 10. ročníků, aby složili zkoušku k zakončení prvního studijního cyklu-základní školy (Brevet d’Études du Premier Cycle, zkráceně BEPC).


Dívky a chlapci, kteří nosili školní khaki uniformy dlouhé roky, nyní stojí před zkouškou, která hraje v jejich životě velmi důležitou roli. Pokud uspějí, obdrží diplom, který je přímo opravňuje k zápisu na tříleté gymnázium nebo jim umožní ucházet se o studium na technických či specializovaných školách.


Během studia na prvním a druhém stupni základní školy získali žáci základní vědomosti, osvojili si počty, ústní a písemný projev, kreslení a jiné dovednosti, které jim umožní rozvinout profesní kariéru.


Každý den se zkouší hned ze dvou předmětů, proto se všichni žáci shromažďují před zkušebními místnostmi již brzy ráno a zůstávají v nich až do jedné hodiny odpoledne.


Z jejich očí lze vyčíst velké soustředění, radost i obavy ale především odhodlání uspět. Koordinátoři projektu adopce na dálku se snaží děti všemožně motivovat a dodat jim odvahu. Navštívili proto místa, kde závěrečné zkoušky probíhaly. Jejich přítomnost měla u dětí velký ohlas a všechny byly moc rády, protože se jim u zkoušek dařilo.


Více o Projektu adopce afrických děti na dálku, který umožňuje dětem v Guineji přístup ke vzdělání a lékařské péči, najdete na zde našem webu a na našem fb profilu.
Máme nyní v projektu děti, které přišly o původní podporu a potřebují co nejdříve najít nové adoptivní rodiče, aby mohly pokračovat ve studiu. Neradi bychom je připravili o naději na lepší budoucnost, která jim byla již jednou dána.
Budeme moc rádi, pokud se některé z těchto dětí rozhodnete podpořit. Všechny je najdete v sekci Děti k adoptovaní.
tým pro-Contact


srpen 2016

Langue de page

Parrainé tout à l'heure: 547

A parrainer: 8

Connexion

Nom d'utilisateur:
Mot de passe:
S'enregistrer
Mot de passe oublié

Ecrivez-nous

Votre e-mail: