Parrainage d'enfants africains

Státní zkoušky v Guineji

Ce texte n'est pas traduit en français.

V pondělí 20. června 2016 začaly pro žáky 6. tříd přijímací testy do 7. ročníku. Brzy ráno se žáci shromáždili před zkušebními místnostmi, všichni s přichystanými školními průkazkami a v čistých uniformách. Chlapci si oblékli khaki kalhoty a dívky červenomodré kostkované šaty.
Děti se nejprve účastní slavnostního vztyčení vlajky za zpěvu národní hymny. Potom poslouchají projev zástupce ministerstva školství, který dohlíží na průběh zkoušek.
Zástupce vysvětluje dětem, jak se mají během zkoušek chovat a čeho se naopak vyvarovat. Radí jim, aby se soustředily na svůj vlastní výkon a aby během zkoušek nepodváděly.
S nadšením i obavami se děti pouštějí do prvních zkoušek. První den jsou na pořadu dne zkoušky z kompozice a ze zeměpisu. Vše probíhá v klidu a podle plánu.
Koordinátoři našeho Projektu adopce afrických dětí na dálku navštívili několik zkušebních místností, aby zjistili, jak si u zkoušek vedou adoptované děti. Ty byly s prvním dnem veskrze spokojeny, neboť se na zkoušky dobře připravily už ve školách. Přejí si, aby i následující dny byly tak úspěšné.
Po skončení zkoušek obdrží úspěšní žáci svůj úplně první diplom CEP (Certification d’Études Primaires), tedy osvědčení o získání základního vzdělání. Tento diplom je opravňuje pokračovat ve studiu na druhém stupni základní školy (7.-10.třída)

Více o Projektu adopce afrických děti na dálku, který umožňuje dětem v Guineji přístup ke vzdělání a lékařské péči, najdete na zde našem webu a na našem fb profilu

Máme nyní v projektu děti, které přišly o původní podporu a potřebují co nejdříve najít nové adoptivní rodiče, aby mohly pokračovat ve studiu. Neradi bychom je připravili o naději na lepší budoucnost, která jim byla již jednou dána.

Budeme moc rádi, pokud se některé z těchto dětí rozhodnete podpořit. Všechny je najdete v sekci Děti k adoptovaní

tým pro-Contact

červenec 2016

Langue de page

Parrainé tout à l'heure: 547

A parrainer: 8

Connexion

Nom d'utilisateur:
Mot de passe:
S'enregistrer
Mot de passe oublié

Ecrivez-nous

Votre e-mail: