Parrainage d'enfants africains

Děti, práce a vzdělání

Ce texte n'est pas traduit en français.

Děti z chudých guinejských rodin jsou odsouzeny k těžkým pracím neodpovídajícím jejich věku a zároveň přicházejí o přístup ke vzdělání.

Tito dva chlapci mezi 8 a 9 lety pracují na přání svých rodičů v autoopravně, aby mohli přispívat na rodinné výdaje. Chlapci jsou tímto zbaveni svého práva na vzdělávání ve škole. Místo toho pracují každý den od 8 do 16 hodin, což pro ně představuje neskutečnou námahu, navíc jsou za každé neuposlechnutí tělesně trestání.

Jejich rodiče, kteří jsou bez práce, vzdělání i kvalifikace, doufají, že se díky chlapcům zlepší jejich poměry. Svěřili proto oba chlapce do rukou mistra, který má za cíl udělat z nich mechaniky, mnohdy i násilnými prostředky.

Budoucnost chlapců je tímto zpečetěná, jejich dětství, čas her i učení jim byly odcizeny. Zatímco se jejich vrstevníci učí ve škole číst, psát, počítat, mluvit anglicky a francouzsky, tito chlapci tráví své dny v opravně. Chudoba jejich rodičů rozhodla za ně.

Náš Projekt adopce afrických dětí na dálku umožňuje dětem z podobných životních poměrů, aby mohly chodit do školy a k lékaři a dostala se jim tak ta nejlepší investice do života - vzdělání.

Pokud byste měli zájem dětem v těžkých podmínkách pomoci, najdete na těchto stránkách veškeré informace o projektu i děti k adopci: http://www.pro-contact.cz/cs/children/list/to_adopt

Máme nyní v akutní adopci i děti, které přišly o podporu a hledají nové adoptivní rodiče, aby nemusely školní docházku ukončit.

Moc touží ve studiu pokračovat a neradi bychom je tak připravili o naději na lepší budoucnost, která jim byla již jednou dána. Rádi Vám zodpovíme dotazy i na mailu adopce@pro-contact.cz

Langue de page

Parrainé tout à l'heure: 547

A parrainer: 8

Connexion

Nom d'utilisateur:
Mot de passe:
S'enregistrer
Mot de passe oublié

Ecrivez-nous

Votre e-mail: