Parrainage d'enfants africains

JAK PROJEKT ADOPCE AFRICKÝCH DĚTÍ NA DÁLKU POMÁHÁ DĚTEM V GUINEJI?

Ce texte n'est pas traduit en français.

Alhassane Bah (chlapec, 20 let)

Alhassane žije v Conakry, v hlavním městě Guineje, spolu se svými rodiči a pěti dalšími sourozenci. Celá rodina je odkázána na skromný výdělek maminky Dially Fatoumaty, která pracuje jako uklízečka. Tatínek Mamadou nemůže pracovat, neboť má amputované obě nohy.

Alhassane chodil zpočátku do veřejné školy AFRICOF. Podmínky pro učení byly ale v této škole nedůstojné. Často nebylo kde si sednout a žáci museli buď stát, nebo sedět na holé zemi. Pro nedostatek prostředků ale musel chlapec školu opustit.

V této neutěšené situaci přišel na pomoc Pro-Contact a našel pro Alhassana adoptivní rodiče. Chlapec byl přihlášen do soukromé školy Saint Joseph de Lambandji a poprvé tak mohl okusit kvalitní vzdělávání. Přestože byl Alhassane téměř negramotný, naučil se s podporou koordinátorů brzy číst, psát i počítat.

Všechny vědomosti nabyté ve škole použil Alhassane k otevření vlastního obchůdku, kde prodává příslušenství k telefonům. Díky pověsti seriózního a odvážného studenta, který se sám vypracoval, má mnoho zákazníků a obchod prosperuje.

Výdělek Alhassanovi umožňuje pokračovat ve studiu. Letos bude skládat maturitní zkoušky a již střádá plány na studium sociologie na vysoké škole.

Vzdělání mu otevřelo dveře k novým možnostem a umožnilo mu žít podstatně hodnotnější život. Jeho příběh navíc motivuje k řádnému studiu i ostatní.

Alhassane zůstává optimistický, věří v lepší zítřek a za vše, čeho dosáhl, je moc vděčný adoptivním rodičům a projektu Pro-Contact.

Pokud byste rádi někomu pomohli, zde na našich stránkách najdete více informací o projektu i děti, které hledají adoptivní rodiče, nebo nám napište na info@pro-contact.cz. K Vánocům můžete dát nádherný dárek sobě i dětem v Guineji, kterým adopcí na dálku umožníte chodit do školy i k lékaři!

Langue de page

Parrainé tout à l'heure: 546

A parrainer: 9

Connexion

Nom d'utilisateur:
Mot de passe:
S'enregistrer
Mot de passe oublié

Ecrivez-nous

Votre e-mail: