Parrainage d'enfants africains

Péče o zdraví adoptovaných dětí

Ce texte n'est pas traduit en français.

Projekt adopce afrických dětí na dálku umožňuje dětem především přístup ke vzdělaní, ale v rámci dostupných prostředků se jim snaží poskytnout i základní zdravotní péči. V Guineji neexistuje bezplatný přístup k zdravotní péči, neexistuje klasické zdravotní pojištění, nemocný člověk si musí jakoukoliv péči hradit. Pokud peníze nemá, není ošetřen a pokud je to onemocnění vážné, umírá. I třeba na malárii tak v Africe ročně umírají milióny lidí, přestože je to nemoc léčitelná. Důvodem je nedostupnost léků a nákladná prevence. Naším cílem v rámci Projektu adopce afrických dětí na dálku je poskytnout péči v maximálně možném a dostupném rozsahu. Zatím se nám to díky Vaší pomoci daří. Během posledních týdnů nám v Guineji vážně onemocněli dvě adoptované děti. Naby Laye musel být po silných bolestech břicha operován s kýlou, vše dobře dopadlo a Naby je opět zdráv a chodí do školy.

Naby Laye se svým malým kamarádem

Pak malá Therese Sokoh prodělala vážnou formu malárie tzv. neuro-malárii. Vše bylo komplikováno infekci dýchacích cest a resistencí nemoci na antibiotika v Guineji běžně používaná. Nicméně po nasazeni speciální léčby se stav Therese radikálně zlepšil a brzy začne opět chodit do školy.

Therese s tatínkem

Již minulý rok pak byla holčička Kadiatou Sylla kousnuta hadem, což vyžádalo ambulantní ošetření. Pak samozřejmě naši koordinátoři v Guineji, Catherine s Benjaminem, řeší i nemoci méně vážné, ale pro děti stejně nepříjemné.

Zde jsou pro Vaši orientaci přibližné náklady na léčbu některých nemocí

Operace kýly: 1 350 CZK

Léčba břišního tyfu: 360 CZK

Léčba svrabu: 430 CZK

Léčba klasické malárie: 140 CZK

Léčba komplikované neuro-malárie: 760 CZK

Langue de page

Parrainé tout à l'heure: 547

A parrainer: 8

Connexion

Nom d'utilisateur:
Mot de passe:
S'enregistrer
Mot de passe oublié

Ecrivez-nous

Votre e-mail: