Parrainage d'enfants africains

Nouvelles

ROZHOVOR S ADOPTIVNÍM RODIČEM V ČASOPISE MOJEBETYNKA

Ce texte n'est pas traduit en français.

Milí přátelé,

na internetovém portálu časopisu Moje betynka vyšel 11.12.2012 článek o našem Projektu adopce afrických dětí na dálku, který obsahuje i zajímavý rozhovor s adoptivním rodičem Davidem Rožkem, který svoji adoptivní dceru na konci minulého roku osobně navštívil. Doporučujeme. Váš tým pro-Contact, o.s.

http://www.mojebetynka.cz/betynka-informuje/betynka-informuje/staci-opravdu-malo-a-zmenite-zivot-africkemu-diteti

NÁVRAT KOORDINÁTORKY Z GUINEJI

Ce texte n'est pas traduit en français.

Ve čtvrtek 6.12. se vrátila naše koordinátorka Barbora Štorková z Guineje z kontrolní návštěvy Projektu adopce afrických dětí na dálku. V Guineji strávila jeden měsíc, během kterého monitorovala chod celého projektu. Od dětí  pro adoptivní rodiče přivezla aktuální informace - dopisy, obrázky, fotografie. Zde v novinkách můžete sledovat postřehy z jejího pobytu pod názvem "Z deníku české koordinátorky v Guineji".

Výjezd byl opět realizován za podpory letecké společnosti Brussels Airlines www.brusselsairlines.com/en_cz/, předního specialisty na africký kontinent s dlouholetou tradicí.

tým pro-Contact, o.s.

Z DENÍKU ČESKÉ KOORDINÁTORKY V GUINEJI 3. DÍL

Ce texte n'est pas traduit en français.
Den druhý - dokončení Následně jsme jeli navštívit školu Catherine. A jak vypadá taková africká škola? Přízemní zděný baráček s malými temnými místnůstkami plné dětí (velmi zjednodušeně řečeno). Ve třídách jsem zatím nebyla, ale určitě se tam ráda někdy mrknu. Škola má docela velký dvorek s koutkem pro hraní, kde je nějaká ta houpačka. Ze dvorku se vchází do jednotlivých tříd, anebo třeba také k ...

Z DENÍKU ČESKÉ KOORDINÁTORKY V GUINEJI, 2. DÍL

Ce texte n'est pas traduit en français.

Den druhý Nepochopila jsem, kdy Guinejci spí. Ve tři ráno ruch z větší části utichl, ale v šest už to venku zase žilo. Třeba spí přes den, ale zjištění, jak to s nimi je, na mě teprve čeká. Vstala jsem v sedm hodin, zamotala moskytiéru, aby se mi do ní nevkradl žádný moskyt a hrdě vyrazila do „koupelny“ s kartáčkem na zuby a ručníkem. Netekla voda. Hmmm, řekla jsem si, že si tedy vyčistím zu...

Z DENÍKU ČESKÉ KOORDINÁTORKY V GUINEJI

Ce texte n'est pas traduit en français.

Milí přátelé, přinášíme Vám první část vyprávění z deníčku české koordinátorky Báry Štorkové, která je od začátku listopadu v Guineje na pravidelné návštěvě a koordinaci Projektu adopce afrických dětí na dálku. Vyprávění jsme ponechali v nezměněné autentické podobě, aby vám co nejvíce přiblížilo místní prostředí a život tamních lidí. tým pro-Contact, o.s.

 

ČESKÁ KOORDINÁTORKA V GUINEJI

Ce texte n'est pas traduit en français.

Vážení adoptivní rodiče, rádi bychom vám předali pozdravy z Guineji od naší koordinátorky Báry Štorkové, která je již několik dní u adoptovaných dětí na kontrolní návštěvě Projektu adopce afrických dětí na dálku. Stráví tam celkem jeden měsíc, během kterého bude monitorovat chod celého projektu ve dvou lokalitách - v hlavním městě Conakry a ve vnitrozemí, ve městě Kissidougou. Bára a naši guinejští koordinátoři již zakoupili dětem dárečky, nyní je postupně všechny vyfotografují, předají vaše zásilky a pomohou dětem s přípravou dopisů a obrázků pro vás. Přejeme jim co nejlepší podmínky pro práci a Vám děkujeme za podporu, bez které by tento projekt pomoci dětem nemohl existovat. váš tým pro-Contact, o.s.

ZAČÁTEK ŠKOLNÍHO ROKU V GUINEJI

Ce texte n'est pas traduit en français.

Ve středu 3. října se opět otevřely dveře škol v Guineji a pro všechny adoptované děti z Projektu adopce afrických dětí na dálku tak začal nový školní rok. Od našich guinejských koordinátorů děti dostaly vše potřebné ke studiu - nové uniformy a školní pomůcky. Přejeme jim ve studiu co nejvíce úspěchů a především děkujeme všem adoptivním rodičům, kteří jejich školní vzdělání umožňují. tým pro-Contact, o.s.

AKUTNÍ POTŘEBA ADOPCE

Ce texte n'est pas traduit en français.

Milí přátelé, některé již déle adoptované děti přišly nyní o své původní adoptivní rodiče a potřebují co nejdříve najít rodiče nové, jinak budou muset přerušit školní docházku. Neradi bychom je připravili o naději na lepší budoucnost, která jim byla již jednou dána. Budeme moc rádi, pokud se rozhodnete tyto děti podpořit.  Všechny je najdete v sekci "Děti k adoptování". Děkujeme. Tým pro-Contact

Městské divadlo Zlín podpoří projekt výstavby školy

Ce texte n'est pas traduit en français.

Městské divadlo Zlín připravilo letos v září k premiéře hru mladé německé dramatičky Ingrid Lausundové BENEFICE aneb Zachraň si svého Afričana. Tato komedie si bere na paškál klišé a nedokonalosti neprofesionálních charitativních akcí. Ptá se, proč vůbec lidé a jací lidé dělají charitu. A současně zdůrazňuje, že kvalitně a profesionálně pořádané charitativní akce mají velký smysl a má cenu je podporovat.
Ve hře je zároveň důrazně napsáno, že inscenace sama by měla přispívat na nějaký reálný projekt.

Dramatrug inscenace se rozhodl pro spolupráci s naším občanským sdružením a podporu projektu Pod africkým sluncem - výstavba školy v Guinejské republice: http://www.pro-contact.cz/cs/page/view/zalozeni-skol-v-guineji

Premiéra inscenace se uskuteční již tuto sobotu 15. 9. 2012 v 19:00 ve Studiu Z Městského divadla Zlín. Více informací o spolupráci a připravované hře naleznete přímo na stránkách divadla: http://www.divadlo.zlin.cz/article/156105.nova-komedie-benefice-pomuze-projektu-pod-africkym-sluncem/


Srdečně Městskému divadlu Zlín děkujeme a přejeme úspěšnou premiéru!

PRO-CONTACT V BEROUNĚ

Ce texte n'est pas traduit en français.

V neděli 2. září od 10hod bude mít naše sdružení stánek na Husově náměstí v Berouně v rámci akce JILL EXPO - Mluvme spolu, kterou pořádá jazyková škola Jill. Dětem i jejich rodičům představíme náš Projekt adopce afrických dětí na dálku, v rámci kterého nejen umožní dětem chodit do školy, ale mohou si díky znalosti cizích jazyků dopisovat s kamarády z druhého konce světa. Přijďte nás navštívit!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

Langue de page

Parrainé tout à l'heure: 546

A parrainer: 9

Connexion

Nom d'utilisateur:
Mot de passe:
S'enregistrer
Mot de passe oublié

Ecrivez-nous

Votre e-mail: