Adopce afrických dětí na dálku

Světový den boje proti malárii - 25.dubna 2011

Na pondělí 25. dubna připadá Světový den boje proti malárii. Světový den boje proti malárii byl vyhlášen na 60. zasedání Světového zdravotnického shromáždění v květnu roku 2007 a  připomíná celosvětové úsilí zajištění efektivní kontroly malárie.

Malárie je parazitické onemocnění, které se vyskytuje ve více než stovce zemí světa, a to hlavně v tropech. Do lidského těla se dostává bodnutím moskytů. Univerzální očkování neexistuje, ale při včasném nasazení účinné medikace, je léčitelné. Ročně se nakazí více než 500 miliónů lidí především z rozvojových zemí a více než 1 milion na následky této nemoci umírá (90% v Africe). Takřka každých třicet vteřin tato nemoc zabije ve světě jedno dítě.

Tímto bychom rádi poděkovali našim adoptivním rodičům a sponzorům, díky jejichž pomoci se daří u několika stovek guinejských dětí těm nejhorším následkům tohoto onemocnění předcházet. Rodiny žijí v těžkých podmínkách a nemají finanční prostředky na zajištění lékařské péče. Prostředky z Rizikového fondu (více informací zde: http://www.pro-contact.cz/cs/page/view/vase-dotazy) však adoptovaným dětem zajišťují včasnou diagnostiku a následující léčbu.

Výskyt malárie v některých zemí - počet případů na 100 000 obyvatel:

1. Guinea 75 386

2. Botswana 48 704

3. Burundi 48 098

4. Zambie 34 204

5. Malawi 25 948

 


Jazyk stránek

Právě adoptováno: 546

K adoptování: 9

Přihlášení

Uživatelské jméno:
Heslo:
Zaregistrovat se
Zapomenuté heslo

Napište nám

Váš E-mail: