Adopce afrických dětí na dálku

PODPOŘTE TVOŘIVÉHO DUCHA AFRIKY

"Balika" (v západoafrickém nářečí Kissi znamená „děkuji“) je zahrnuto pod českým projektem Země pije vodu (Le sol absorbe l´eau).
Jedná se o DVD-Video s osmnácti animacemi a krátkým dokumentem z Guineje. Kromě tohoto DVD si nyní můžete koupit také sešit "Venkovské příběhy", což je soubor třinácti kreseb a příběhů ze skutečného života.

"Venkovské příběhy" (Histoires rurales) představují soubor 13 kreseb a příběhů ze skutečného života, jejichž autorem je Jean Fara Tonguino z Guineje. Francouzský rukopis přeložila Daniela Veškrnová. Koncepce a úprava Tereza Sochorová a Filip Cenek. Vydal kolektiv Fiume jako doprovodnou publikaci k výstavě Terezy Sochorové Moře slunce v Galerii mladých Brněnského kulturního centra. Česko-francouzská verze, 52 stran, náklad 350 kusů. K dostání v galeriích BKC (Radnická 4, Brno) nebo na adrese info@pro-contact.cz.  Cena sešitu je 100 Kč (60 Kč půjde přímo Jeanu F. Tonguinovi a 40 Kč je výrobní cena) + poštovné 14Kč-obyčejně nebo 34Kč-doporučeně. Zakoupit si můžete i samotné ilustrace - obrazy ze sešitu. Cena jednoho je 800 Kč a vše půjde Jeanu F. Tonguinovi.

DVD-Video "Balika" vzniklo za podpory Nadace pro současné umění v Praze. Obsahuje 18 animací, které vytvořilo 16 mladých českých umělců ze šesti obrázků nakreslených třemi mladíky ze západoafrické Guineje + dokument (13 min. bez komentáře), jež při svém měsíčním pobytu v Guineji v květnu 2006 natočila a posléze sestříhala autorka a koordinátorka projektu Tereza Sochorová. Výtěžek z DVD je určen autorům ilustrací z Guineje. Cena DVD 200,- (175 Kč půjde přímo autorům do Guineje a 25 Kč je výrobní cena) + poštovné 10Kč-obyčejně nebo 26Kč-doporučeně.

Sešit příběhů i DVD-Video lze objednat na adrese info@pro-contact.cz.

(pozn. při zaslání jak sešitu příběhů tak DVD-Videa činí poštovné 37Kč-doporučeně)

Jazyk stránek

Právě adoptováno: 547

K adoptování: 8

Přihlášení

Uživatelské jméno:
Heslo:
Zaregistrovat se
Zapomenuté heslo

Napište nám

Váš E-mail: