Adopce afrických dětí na dálku

Opakování učiva a poslední fáze příprav na státní zkoušky

Školní rok už pomalu končí, žáci v třídách dostávají závěrečné hodnocení a pak již odjedou na prázdniny. Pro žáky, kteří chodí do zkouškových ročníků, tzn. do šestého, desátého, třináctého a maturitního ročníku, ale školní výuka pokračuje. Profesoři a učitelé jim pomáhají opakovat si učivo a třídit vědomosti v takzvaných polo-internátních kurzech. Žákům to umožňují zvýšit si úroveň před přijímacími zkouškami. Kurzy začínají v 8 hodin a pokračují až do 19 hodin.

Koordinátoři projektu často navštěvují partnerské školy, aby sledovali a podpořili adoptované děti v důležité fázi přípravy na zkoušky. Jde o to motivovat děti, aby dosáhly dobrých výsledků.
Skupina koordinátorů složená z pedagogů a pracovníků z oblasti sociologie vzdělávání uskuteční během návštěvy škol krátký pohovor s učitelským sborem. Chtějí zjistit, jak si to které dítě ve škole stojí, aby mohli zapracovat na jeho slabých stránkách ještě před samotnými zkouškami.

Mezi koordinátory, učiteli a adoptovanými dětmi panuje dobrá atmosféra a tyto návštěvy ve školách přinášejí radost dětem a pocit zadostiučinění učitelskému sboru.

Více o Projektu adopce afrických děti na dálku, který umožňuje dětem v Guineji přístup ke vzdělání a lékařské péči, najdete na zde našem webu a na našem fb profilu

Máme nyní v projektu děti, které přišly o původní podporu a potřebují co nejdříve najít nové adoptivní rodiče, aby mohly pokračovat ve studiu. Neradi bychom je připravili o naději na lepší budoucnost, která jim byla již jednou dána.

Budeme moc rádi, pokud se některé z těchto dětí rozhodnete podpořit. Všechny je najdete v sekci Děti k adoptovaní

tým pro-Contact

červenec 2016

Jazyk stránek

Právě adoptováno: 546

K adoptování: 9

Přihlášení

Uživatelské jméno:
Heslo:
Zaregistrovat se
Zapomenuté heslo

Napište nám

Váš E-mail: