Adopce afrických dětí na dálku

M’mah Sylla a její rodina

Jak žijí adoptované děti a jejich rodiny? Přinášíme Vám příběh jedné z adoptovaných dívenek z Projektu adopce afrických dětí na dálku a nedávnou událost, která jí a její rodinu potkala.

M’mah Sylla je jednou z dětí adoptovaných organizací Pro-Contact. Když byla ještě malá, zemřel jí tatínek a zanechal po sobě ženu a tři děti bez jakýchkoli prostředků na přežití.
Paní Bangoura Odile, biologická matka dívky M’mah, musí sama zajistit veškerou obživu - jídlo, bydlení, lékařskou péči, ošacení. Má ale chatrné zdraví a často onemocní. Trpní chronickým revmatismem a kvůli špatně léčené tuberkulóze má problémy s dýcháním. Bojuje tak o své vlastní zdraví a nezbývá jí sil, aby čelila strastem, které sužují celou rodinu.

Dcera M’mah nedávno vážně onemocněla a musela podstoupit operaci, která byla díkybohu úspěšná. Den po její operaci se ale vlastník domu, ve kterém bydleli, rozhodl celou rodinu vystěhovat. M’mah i rodina se tak stali ze dne na den bezdomovci. Aby nemuseli bydlet na ulici, poskytnul rodině zázemí jeden mladý zedník, správce staveniště. Jak se v Africe často říká, neštěstí nechodí nikdy samo. Zedník, který byl pro rodinu skutečnou spásou, měl následující den smrtelnou nehodu, jeho motorka se střetla s rychle jedoucím autem. Za těchto smutných okolností se rodina usídlila v této rozestavěné budově, která nemá dveře, okna ani podlahu a kde se hemží hadi, myši, krysy, ještěrky a štíři.

M´Mah tak žije podobně jako další adoptované děti v náročných podmínkách, ale Projekt adopce afrických dětí na dálku, který jim umožňuje přístup ke vzdělání a zdravotní péči, je pro M´Mah i všechny ostatní děti v těchto každodenních starostech neuvěřitelnou oporou, opravdovým světýlkem naděje. Dává dětem nejen možnost naučit se číst, psát, počítat, rozvíjet schopnosti a nadání, ale i motivaci do budoucna. Mnohé také díky včasnému ošetření zachránil před potencionálně smrtelnými následky vážných onemocnění. Děkujeme nesmírně jak adoptivním rodičům M´Mah, tak všem ostatním, kteří guinejské děti podporují!

Krátká výpověď samotné dívenky je ke shlédnutí na našem youtube kanále: https://www.youtube.com/watch?v=rU_oWCd6BcU

Více o Projektu adopce afrických děti na dálku najdete zde na našem webu. Máme nyní v projektu děti, které přišly o původní podporu a potřebují co nejdříve najít nové adoptivní rodiče, aby mohly pokračovat ve studiu. Neradi bychom je připravili o naději na lepší budoucnost, která jim byla již jednou dána.
Budeme moc rádi, pokud se některé z těchto dětí rozhodnete podpořit. Všechny je najdete v sekci Děti k adoptovaní: http://www.pro-contact.cz/cs/children/list/to_adopt


tým pro-Contact

 

 

Jazyk stránek

Právě adoptováno: 546

K adoptování: 9

Přihlášení

Uživatelské jméno:
Heslo:
Zaregistrovat se
Zapomenuté heslo

Napište nám

Váš E-mail: