Adopce afrických dětí na dálku

KONEC ŠKOLNÍHO ROKU V GUINEJI

I adoptovaným dětem z Projektu adopce afrických dětí na dálku v Guineji skončila v červnu škola. Poslední den školního roku byl tradičně slavnostní.  Za účasti rodičů a po projevu pana ředitele, děti představily scénky, které si pro tuto příležitost připravily - zpívaly, recitovaly, hrály divadelní scénky. Vše vyvrcholilo vyhlášením výsledků, předáním vysvědčení a oceněním těch nejlepších studentů.

Nyní po 9 měsících studia,  čekají děti tříměsíční prázdniny, které spadají do období velkých dešťů. Doba, na kterou se těší všichni školáci, doba odpočinku, radosti, her, ale pro mnohé i práce. Děti se zapojují do pracovních aktivit, aby přispěly do rodinného rozpočtu.

Prodávají na trhu, učí se řemeslu nebo se podílejí na zemědělských aktivitách a pracují na polích. Další se učí rybařit, sbírat ovoce… podle toho, čemu se věnují rodiče a příbuzní. Je to práce, ale i ta  dětem přináší potěšení a nové zážitky.

Většina dětí zůstává doma u rodiny, některé navštíví příbuzné žijících v jiných čtvrtí ve stejném městě a pár jich odcestuje na prázdniny za prarodiči, tetami, strýci, bratranci či sestřenicemi na venkov.

Ani během prázdnin však děti nezapomínají na své studijní povinnosti, opakují si látku do školy a některé se i účastní letních kurzů, aby se dobře připravily na nový školní rok.

červenec 2014

Jazyk stránek

Právě adoptováno: 546

K adoptování: 9

Přihlášení

Uživatelské jméno:
Heslo:
Zaregistrovat se
Zapomenuté heslo

Napište nám

Váš E-mail: